26 Aug
26Aug

השפעת הסביבה על חיינו – wellness

חשוב לי לתת דגש לרגע על נושא ה-רווחה, במובן של wellness, איכות חיים מיטיבה, או רווחה נפשית, שלומות (מתחרז עם נוחות) בתרגום העברי הלא מושלם.

ההגדרה הפסיכולוגית אומרת שרווחה נפשית היא "הערכתו הסובייקטיבית של האדם את בריאותו הנפשית". זה סתם שתדעו, שיהיה לכם בסיס פורמלי לפוסט הזה לפני שאני ממשיכה.

למה אני מדברת על wellness?
כי זה מרכיב חשוב מאוד באיכות החיים של האדם, מעבר למדדים אובייקטיביים כמו הכנסה, בריאות, תעסוקה וכו'. מחקרים מצאו כי אנשים שיש להם רווחה נפשית גבוהה, יחיו חיים ארוכים ובריאים יותר (ומי לא רוצה כאלה חיים?)

ולמה זה מעניין אותנו בהקשר של אדריכלות סינרגית?
כי כל המטרה של האדריכלות הסינרגית היא לשפר את איכות החיים, אז חייב להיות קשר גם לנושא של רווחה נפשית.
זהו נושא שכמעט ואינו מדובר בעולם האדריכלות והעיצוב ובעיניי הוא קובע את הההצלחה האמיתית וגם מהווה את השאיפה המשמעותית ביותר לחיים.
חשוב להבין שאיכות חיים ורווחה נפשית היא לא רק מאפיין אישיותי, היא תלויה משמעותית גם בגורמים סביבתיים, מה שאומר שאפשר להגביר את מידת הרווחה הנפשית גם בהתערבות חיצונית כמו – תכנון נכון של מרחב המגורים.
איכות חיים היא הרבה יותר מגודל מסך הטלויזיה שלנו או כמות המטר-מרובע שבנינו, איכות חיים אמיתית נובעת בעיקר מהשקט הנפשי שלנו, מהשלווה והשמחה שבהם.

ולכן הדגש בתכנון הוא לא על המרכיבים ש"כביכול" מסבים לנו אושר וממוקדים בצריכה ומותגים או ברושם שהבית שלנו מותיר על הנכנסים אליו, אלא מאפשר לנו לייצר החללים שישרו עלינו רוגע ויאפשרו לנו לנטל סטרס ועומס, גם מהבחינה הפונקציונלית שהם ממלאים בבית, וגם בהיבט של איכות האווירה שהם יוצרים.
זה הרבה מעבר לניחוח של ספא וקולות פכפוך מים (למרות שאם זה עובד לכם לכו גם על זה), זה יצירה של מרחב שהתדרים האנרגטיים בו פועלים לטובתינו.

ואחרי שהבנו את זה, אנחנו יכולים ללמוד איך לשלוט באווירה באמצעות תכנון וסידור החלל, וכתוצאה מכך, לשפר את הרווחה הנפשית שלנו.
בהמשך עוד אתאר צעד צעד איך אנחנו עושים זאת, ותגלו עד כמה זה ברור ונגיש.

בתמונה: נוף נשקף מבית ביוון, שם גילו מזמן את הקשר בין איכות החיים לבריאות הנפש והגוף.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.